Nyt on tunnustettava, että muutamana päivänä jaksoi keksittyä treenaamaan vatsalihaksia.. Sitten se pikkuhiljaa jäi vähemmälle, taas! Isla hokaa idean jo, mutta ollaan jymähdetty siihen, että Isla pitää avittaa "istumaan".. Noh, kyllä se siitä, pikkuhiljaa. :P Jossain sentään ollaan edistytty. Nimittäin juoksulenkit on korkkailtu! :) Ollaan nyt jo viikonsisällä 2 kertaa käyty juoksemassa vuoksea ympäri, hiekka osuuksilla. Siis ihan kunnon pätkiä kerrallaan.. Kanicross vyön kanssa. Lähdettiin niin sanotusti kokeilemaan tikulla jäätä, siis vyötä ei harjoiteltu ollenkaan, vaan suoraan tositoimiin. Joskin ajattelin harjoittelun olevan niin sanotusti turhaa Islan kohdalla, kun neidillä tuota taipumusta vetämiseen on luonnostaan. Niinpä siis voisi kai sanoa kahden lenkin jälkeen, että Isla on yllättänyt miut TAAS positiivisesti. :) Olin aivan varma, että ekat lenkit mennään ärinällä ja puntissa roikkuen, mutta toisinpa kävi. Ei edes silloin, kun alkoi väsy iskeä loppua kohden Isla alkanut mitenkään rellestämään.. Väsymys näkyi niin, että Ipa hölkötteli naru löysällä miun vierellä. Tää väsymys iskee aina yhdellä pitkällä suoralla, samassa paikkaa... Voisko olla kyllästymistä, tylsää pätkää?? Oon koittanut siis saada Islaa ravailemaan narussa. Ja sekin on lähtenyt yllättävän hyvin käyntiin. Joku suhahdus kun siirtyy laukalle on toiminut.. Oon nyt alkanut myös juoksemaan lähtiessä sanoa "ravi", josko se joku kerta passaisi hätävarana näytelmäkehissäkin?! Ollaan menty alku ja loppumatka pitkällä hihnalla alku- ja loppuverkkana. Ipa ei vaan osaa vielä milläänlailla säädellä jaksamistaan.. Kai se oppii vielä, ja kuntokin kasvaa. (heh, sekä miulla, että koiralla.) Lordi ja Kipa on olleet mukana lenkeillä, ja setäkin niin ihanan virkeenä aina hölkkäilee. Muutaman kerran ollaan mietitty kumpi olikaan junnu ja kumpi vetsku! (heh, näkisittepä Röllin, ku se päättää pistää showta pystyyn! Jep, ihan oikeesti!)

Noh, onpa tuosta likasta löytynyt jälleen hieman erillaisia piirteitä. Tässä taannoin kaveri kävi yökylässä pikku saksalaisen paimentimensa kanssa.. Mie nukuin aamulla vielä, ja kaveri päätti tulla koiran kanssa herättelemään. Islapa päätti hypätä sänkyyn miun jalkojen päälle ja alko murista.. Ei irvistellyt, vaan selvästi varoitti! Että sellasta.. Siihenpä sitten heräsin. Juoksujen johdosta Islan kärsivällisyys kaverikoirien leikkeihin on selkeesti nyt nopeesti katkaistavissa.. Noh, jospa tämä kireyskin tästä sitten väistyisi..
Isla pääsi myös Walesinspringerspanieli Ainon kanssa riehumaan mökillä, kun siellä tuota lääniä riittää, hyvä jos silmän kantamattomiin. ;) Peltoa peltoa... Kaverit pisti menemään koko päivän painia, ojassa uintia ja kilpajuoksua. Jokseenkin oli väsyneitä koiria vappuna! Niin, ja varasijoilla ollaan edelleen aksaan, joten heitin jo toiveet kesän alkeiskurssista. Palaillaan tähän kurssi hommaan sitten syksyllä, kenties!!! Keskitytään vaikka silläaikaa johonkin ihan muuhun! ;)


Isla ja Elmo 8 viikkoa. Islan eka yökylä. Kuva: M.Lantunen